Întrebări
frecvente
Cum se poate programa o sedință de terapie online?
Pentru a programa o ședință de terapie online, te rog să completezi formularul de contact, care poate fi găsit în oricare dintre paginile de servicii. Completează informațiile cerute de formular, inclusiv disponibilitatea ta pentru prima ședință. Ulterior, eu voi reveni către tine pentru confirmare telefonic și/sau pe email.
Care este procesul programărilor ulterioare?
Dacă am ajuns aici, înseamnă că ne cunoaștem deja. Astfel, programările ulterioare celei inițiale vor fi făcute telefonic sau prin e-mail, de comun acord.
Cum pot plăti ședințele?
Ședințele pot fi plătite
Care sunt serviciile pe care le ofer?
Serviciile pe care le ofer sunt cele care se regăsesc în site, și anume – psihoterapie individuală, psihoterapie de cuplu, evaluare psihologică pentru copil/adolescent, dar și pentru adult, consiliere dezvoltare personală, cât și training-uri sau workshop-uri pentru organizații.
Se pot achiziționa mai multe ședințe deodată?
Da, achiziționarea unui abonament este disponibilă. Pe site regăsești pachete cu mai multe ședințe pentru aproape toate serviciile mele.
Ce este Evaluarea Psihologică?
Este un proces amănunțit de evaluare și screening administrat de către un psiholog clinician.
Testarea psihologică nu este o evaluare rapidă, poate dura între 60-90 minute/ședință și uneori poate implica mai mult de 2 ședințe pentru a fi sigur că psihologul reușește să aplice toate testele necesare evaluării și că are toate detaliile despre persoana testată, fie ea adult sau copil/adolescent. O evaluare psihologică ar trebui luată în considerare nu doar în situațiile în care se solicită de către un medic specialist, ci și în cazurile în care există incertitudine cu privire la motivele pentru care o persoana (adult sau copil/adolescent) are probleme legate de starea emoțională, schimbări frecvente sau dramatice ale dispoziției, comportament îngrijorător, dificultăți de învățare sau scăderea performanței academice, dificultate de concentrare, dificultate în interacțiunea cu ceilalți.
O evaluare psihologică este similară analizelor medicale. Pentru ca medicul curant să înțeleagă mai bine ce anume cauzează simptomele fizice ale unui pacient, îi recomandă investigații clinice precum analize de sânge, RMN, radiografii, etc. Evaluările psihologice au același scop pentru a identifica ce anume cauzează stările emoționale, ajutând astfel psihologul clinician sau medicul psihiatru să poată stabili cu exactitate diagnosticul psihologic. Evaluarea psihologică nu vizează doar psihodiagnosticarea cu anumite tulburări psihice, ci poate oferi și o imagine completă atât a punctelor forte, cât și a limitărilor unei persoane. De aceea, rezultatele obținute sunt valide în funcție de cât de corect ai completat probele și cât de sincer ați răspuns la chestionare și întrebările adresate de psiholog.
Metodele folosite pentru evaluare vor fi alese în funcție de nevoile dumneavoastră.
Ce presupune procesul de Evaluare Psihologică pe care îl ofer?
Procesul de evaluare psihologică pe care îl oferim NU cuprinde și consiliere (fie pentru părinți sau copil) și nici elaborarea unui plan de intervenție specific.
Evaluarea psihologică se concentrează pe administrarea și interpretarea testelor, observații clinice și interviul clinic. Procesul include de asemenea scorarea testelor, analiza rezultatelor și furnizarea unui raport detaliat care explică rezultatele și sugerează direcții de intervenție. Este important de menționat că elaborarea raportului de evaluare psihologică poate dura până la 5 zile lucrătoare, deoarece unii pași, cum ar fi scorarea și interpretarea, necesită timp de lucru.
Raportul, care va fi trimis prin email, este destinat exclusiv pentru auto-cunoaștere, diagnoză psihologică sau consiliere psihologică și educațională și NU este adecvat pentru scopuri judiciare.
Se emite factura fiscală pentru achiziționarea serviciilor?
Da, se emite factura fiscală, la cerere, conform cerințelor în vigoare.